Na het zetten van een nieuwe tatoeage is het essentieel om goed voor je nieuwe kunstwerk te zorgen om een optimale genezing en behoud van de tatoeage te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het verzorgen van je nieuwe tatoeage:

 

Houd de verbandafdekking aan: Direct na het zetten van de tatoeage zal de tattoo-artiest waarschijnlijk een steriel verband of plastic folie aanbrengen om het te beschermen. Volg de instructies van de tattoo-artiest en houd de verbandafdekking aan voor de aanbevolen tijd. Dit helpt om het wondgebied te beschermen tegen bacteriën en vuil.

 

Reinig de tatoeage voorzichtig: Nadat de verbandafdekking is verwijderd, moet je de tatoeage voorzichtig reinigen met lauw water en een milde, ongeparfumeerde zeep. Gebruik je handen om voorzichtig de overtollige inkt, bloed of slijm te verwijderen. Dep de tatoeage vervolgens droog met een schone, zachte handdoek.

 

Breng een dunne laag verzorgende zalf aan: Nadat de tatoeage is gereinigd en droog is, breng je een dunne laag van een door je tattoo-artiest aanbevolen verzorgende zalf aan. Zorg ervoor dat je zalf gebruikt die specifiek is ontworpen voor tatoeages, omdat deze de juiste ingrediënten bevat om de genezing te bevorderen. Vermijd te veel zalf, omdat dit het ademen van de huid kan belemmeren.

 

Houd de tatoeage gehydrateerd: Gedurende de genezingsperiode is het belangrijk om je tatoeage goed gehydrateerd te houden. Breng meerdere keren per dag een dunne laag verzorgende zalf aan om de tatoeage gehydrateerd te houden. Vermijd echter overmatig gebruik van zalf, omdat dit kan leiden tot verstopping van de poriën en irritatie.

 

Vermijd krabben, wrijven of plukken: Het is normaal dat je tatoeage gedurende het genezingsproces jeukt, maar het is belangrijk om niet te krabben, wrijven of plukken aan de korstjes of losse huid. Hiermee kun je de tatoeage beschadigen en het risico op infectie vergroten. Houd je handen schoon en vermijd het aanraken van de tatoeage met vuile handen.

 

Bescherm de tatoeage tegen de zon: Tijdens het genezingsproces moet je directe blootstelling aan de zon vermijden. Ultraviolette stralen kunnen de genezing vertragen en de kleuren van de tatoeage vervagen. Als je de zon niet kunt vermijden, bedek je tatoeage dan met kleding of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

 

Volg de instructies van je tattoo-artiest: Elk tatoeageproces kan verschillen, dus is het van belang om de specifieke instructies van je.

piercing studio the art of tattoo